Campbell Biology 12th Edition Urry Cain Wasserman Test Bank
Campbell Biology 12th Edition Urry Cain Wasserman Test Bank

Campbell Biology, 12e)

Chapter 1 Evolution, the Themes of Biology, and Scientific Inquiry

1.1 Multiple-Choice Questions

1) Cells are ________.

A) only found in pairs, because single cells cannot exist independently

B) limited in size to 200 and 500 micrometers in diameter

C) characteristic of eukaryotic but not prokaryotic organisms

D) characteristic of prokaryotic and eukaryotic organisms

Answer: D

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.1

2) In comparison to eukaryotes, prokaryotes ________.

A) are more structurally complex

B) are larger

C) are smaller

D) do not have membranes

Answer: C

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.1

3) Which of the following types of cells utilize deoxyribonucleic acid (DNA) as their genetic

material but do not have their DNA encased within a nuclear envelope?

A) animal

B) plant

C) archaean

D) fungi

Answer: C

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.1

4) To understand the chemical basis of inheritance, we must understand the molecular structure

of DNA. This is an example of the application of which concept to the study of biology?

A) evolution

B) emergent properties

C) reductionism

D) feedback regulation

Answer: C

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.1

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

 1 / 4

5) A localized group of organisms that belong to the same species is called a ________.

A) community

B) population

C) ecosystem

D) family

Answer: B

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.1

6) Which of the following statements is true regarding the complexity of biological systems?

A) An understanding of the interactions between different components within a living system is

an approach towards understanding reductionism.

B) Knowing the function of a component of a living system can provide insights into the

structure and organization of the living system.

C) Understanding the chemical structure of DNA reveals how it directs the functioning of a

living cell.

D) An ecosystem displays complex properties of the biotic component only.

Answer: B

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.1

7) Which of the following order is correct in terms of the hierarchy of the organization?

A) Ecosystem → Biosphere → Population → Community → Organism

B) Biosphere → Ecosystem → Population → Community → Organism

C) Ecosystem → Community → Biosphere → Population → Organism

D) Biosphere → Ecosystem →Community → Population → Organism

Answer: D

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.1

8) When your body temperature rises on a hot day, the neural and hormonal mechanisms activate

sweating. Evaporation of sweat leads to cooling of the body surface. This is an example of

________.

A) positive feedback regulation

B) negative feedback regulation

C) chemical cycling

D) emergent properties

Answer: B

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.1 WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

 2 / 4

9) Characters are transmitted from parents to offspring. ________ are the units of inheritance.

A) Genes

B) Proteins

C) RNA

D) DNA

Answer: A

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.1

10) As letters are to English language, ________ is/are to genetic information.

A) proteins

B) nucleotides

C) DNA double helix

D) A and B

Answer: B

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.1

11) The process by which the information in a gene directs the synthesis of a protein is called

________.

A) gene expression

B) replication

C) post translation modification

D) cloning

Answer: A

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.2

12) Which of the following statements is true?

A) mRNA is the only type of RNA found in the living system

B) All forms of life employ the same genetic code

C) A typical human liver cell has one set of chromosomes

D) Organisms interact but do not affect their environment

Answer: B

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.2

13) Plants convert ________.

A) chemical energy to mechanical energy.

B) sunlight to mechanical energy.

C) sunlight to chemical energy.

D) mechanical energy to chemical energy.

Answer: C

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.2

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

 3 / 4

14) Which of these provides evidence of the common ancestry of all life?

A) near universality of the genetic code

B) structure of the nucleus

C) structure of cilia

D) structure of chloroplasts

Answer: A

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.2

15) Which branch of biology is concerned with the naming and classifying of organisms?

A) informatics

B) taxonomy

C) genomics

D) evolution

Answer: B

Bloom's Taxonomy: Knowledge/Comprehension

Section: 1.2

16) Use the following figure to answer the question.

The phylogenetic tree ________.

A) depicts that Archaea is closer to Bacteria than Eukarya

B) depicts that Eukarya is closer to Bacteria than Archaea

C) includes unicellular and some forms of multicellular life, but not complex animals and plants

D) includes every single life form on this earth

Answer: D

Bloom's Taxonomy: Application/Analysis

Section: 1.2

WWW.qwivy.COM

http://www.qwivy.com

http://www.qwivy.com

Powered by qwivy(www.qwivy.org)

 4 / 4

No comments found.
Login to post a comment
This item has not received any review yet.
Login to review this item
No Questions / Answers added yet.
Category TEST BANK
Comments 0
Sales 0
Recently viewed items

We use cookies to understand how you use our website and to improve your experience. This includes personalizing content and advertising. To learn more, please click Here. By continuing to use our website, you accept our use of cookies, Privacy policy and terms & conditions.

Processing